19 dec

Kerstconcert 2015

Metaalkathedraal 19:30
Sold Out

Concert

Kerstmuziek in de Metaal Kathedraal

Wat is er mooier dan genieten van sfeervolle en feestelijke muziek in de donkere dagen voor kerst?

De Metaal Kathedraal zal voor de gelegenheid speciaal in kerstsfeer worden aangekleed en verwarmd. Voor deze bijzondere avond hebben wij opnieuw sopraan Kitty de Geus uitgenodigd. Zij zal naast pareltjes uit het klassieke repertoire ook enkele kerstkrakers & meedeiners zingen. U mag meezingen met o.a. Joy to the World. Voor dit concert werken we samen met kamerkoor ‘Le Papillon’ uit de Kersentuin.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door Wijkbureau Leidsche Rijn.

Informatie

Tijd en datum

Zaterdag 19 december 2015

Aanvang: 19.30 (deuren open 19.00)

Locatie en entree

Metaalkathedraal, Rijksstraatweg 20

Volwassenen: €10

Kinderen tot 18 jaar: €5

UITVERKOCHT!

Musici

kittydegeus

Kitty de Geus, sopraan

Kitty de Geus (1982) studeerde in mei 2009 af aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Diemer en maakte tijdens haar studie deel uit van de Operaklas. Haar huidige coach is Marjan Kuiper.
De afgelopen seizoenen was zij te zien in verschillende operaproducties; ze zong Frasquita in Bizets Carmen (Sibelius Orchester, 2009). Ze vertolkte Lisbeth in de productie ‘Unheimliches Weh’ met muziek van Mendelssohn op het Oude Muziekfestival te Utrecht. In 2012 zong ze Euridice in Glucks ‘Orfeo ed Euridice’ in een productie van De Utrechtse Spelen op Paleis Soestdijk. Sinds 2013 maakt zij ook deel uit van het Bayreuther Festspielchor en zong daar Edelknabe in de productie Lohengrin van Hans Neuenfels. Wederom was Kitty te zien als Frasquita bij Opera Zuid’s Carmen in 2013.
Kitty de Geus is ook actief in het kamermuziek- en oratoriumrepertoire; in 2010 zong ze ‘Knoxville: Summer of 1915’ van Barber met het Nieuw Kamer Orkest en speelde ze Nitocris in Belshazzar van Händel met het Veenendaals Kamerkoor. Ze was in 2010 en 2011 als soliste te horen in de Meezing-Messiah bij de Nationale Reisopera. In maart 2016 zal ze soleren in Bach’s Mattheus Passion met de Nederlandse Bach Academie.

suzannaedixhoven

Susanna Edixhoven, fluitist

Susanna studeerde in Utrecht bij Abbie de Quant. Tijdens haar studie speelde zij in het Nesko en als aanvoerder in het Nationaal Jeugdorkest. Vanaf 1994 is zij werkzaam als freelancer in de grote orkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest. Verder is zij als kamermusicus actief in diverse ensembles en geeft priveles in Utrecht bij het Wilde Westen en in de Meern.

Nick_04

Nick Scholten, harpist

Als solist treedt Nick regelmatig op, zowel met orkesten als in solorecitals. Nick is de vaste harpist van het NoordPool Orkest. Hij speelt daarnaast regelmatig bij orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest,  en het Promenade Orkest. Bij het KCO speelde hij projecten onder leiding van chef-dirigent Mariss Janssons. Ook treedt hij regelmatig op in kamermuziekensembles. Naast losse projecten vormt hij het cello/harp Duo Marijs-Scholten en het viool/harp Duo Spinoza. Regelmatig legt hij zich ook toe op koorbegeleiding. Nick is naast het spelen ook een bevlogen harpdocent.


Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld
Copyright 2015 Muziek in de Meern | Made by PinK-FOX with WordPress and Banda