08 nov

Jong Klassiek in de Metaalkathedraal

Metaalkathedraal 15:00 - 16:00

Concert

Jong Klassiek in de Metaalkathedraal

Jonge en talentvolle klassieke musici uit Leidsche Rijn en Utrecht geven een concert in de Metaalkathedraal.

Op 8 november a.s. programmeert de stichting ‘Muziek in de Meern’ weer een bijzonder concert in de Metaalkathedraal. In het concert treden enkele aanstormende jonge musici van de Utrechtse Academie voor Muzikaal Talent aan; Jan Oppelaar als cellist en Estelle Huibers als sopraan. Zij worden begeleid door het kamerorkest ‘Concerto Limes’ o.l.v. de jonge dirigent Herman Mussche.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Elise Mathilde Fonds, het Carel Nengermanfonds en de gemeente Utrecht.

Informatie

Tijd en datum

8 november 2015

Locatie en entree

Metaalkathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht

€ 17,50 voor volwassenen

€ 7,50 voor jongeren en studenten

(consumptie inclusief)

Bestel kaarten

Programma

Op het programma staan werken van Händel, Haydn en Mozart.

Solisten

Jan Oppelaar

Jan Oppelaar, cello

De 17- jarige Jan Oppelaar speelt al sinds zijn 8e jaar cello. Eerst volgde hij lessen aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten, maar in 2013 maakte hij de overstap naar de Academie voor Muzikaal Talent, waar hij les krijgt van Ran Varon. Daarnaast wordt hij regelmatig gecoacht door Dmitri Ferschtman. In 2014 won hij als jongste deelnemer de Aanmoedigingsprijs op de Cello Biënnale en in januari 2015 een eerste prijs op de regionale voorrondes van het Prinses Christina Concours. Hij trad reeds regelmatig op als solist met orkesten zoals de Philharmonie Zuid, het Britten Strijkorkest en met musici van het Radio Filharmonisch Orkest.

 

Estelle Huibers

Estelle Huibers, zang

Estelle Huibers begon op haar vierde jaar met vioolspelen. Zij kreeg les van Coosje Wijzenbeek in Hilversum en heeft 9 jaar les gehad van Liesbeth Ackermans in Utrecht. Daarnaast begon zij op haar 15e jaar met altviool en maakt samen met Vera Beumer, Pieternel Tils en Merlijn de Vos deel uit van het Gióvani Kwartet Zeist. Het kwartet won de eerste prijs op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours 2013. Ook doet het Gióvani Kwartet Zeist mee aan de Zeister Muziekdagen waar zij les krijgen van o.a. de leden van het Jerusalem Quartet en het Szymanowski Quartet.

Estelle heeft op de Kathedrale Koorschool Utrecht gezeten, waarbij zij in het Kathedrale Koor Utrecht zong. Zij studeert sinds begin 2014 klassieke zang bij Henny Diemer aan de Academie Muzikaal Talent. Estelle doet gymnasium op het St. Bonifatius College in Utrecht.

Concertagenda

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld
Copyright 2015 Muziek in de Meern | Made by PinK-FOX with WordPress and Banda