Douw Fonda

Info

De Amerikaans-Nederlandse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York. Met zijn ensembles kreeg hij diverse kansen om gecoached te worden door het Cleveland – en het Julliard Quartet. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in onder andere Boston en New York. In 1993 verhuisde hij naar Nederland, waar hij zich specialiseerde in de barokcello bij Jaap ter Linden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij soleerde met zowel het barokorkest van het conservatorium alsook met Concerto ’91 in Amsterdam.

Sinds 1997 is Fonda als plaatsvervangend aanvoeder verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Met de maatschappelijk organisatie van zijn orkest, NedPhoGo, maakt hij verrassende programma’s zoals:  ‘Tap 5’ , een familievoorstelling met strijkkwartet en tapdancer Marije Nie; en ‘Fluit!’ met wereldkampioen kunstfluiter Geert Chatrou.

Fonda’s grote passie ligt bij de kamermuziek, als cellist van verscheidene ensembles zoals Het Vespucci Strijkkwartet, het Benjamin Franklin Trio (altviool,cello en gitaar) en het strijkensemble Musica Rossi.

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld
Copyright 2015 Muziek in de Meern | Made by PinK-FOX with WordPress and Banda