Esther Misbeek

Info

Esther Misbeek zette haar eerste muzikale stappen in harmonieorkest “de Bazuin” in haar woonplaats Zwolle. Onder aanvoering van haar vader, een enthousiast muzikant, werd er samen met haar broers thuis veel gemusiceerd. Het was Esther al snel duidelijk dat de muziek haar leven zou blijven bepalen, vooral samenspelen in alle mogelijke bezettingen gaf haar veel voldoening.

Vanaf 1985 studeerde Esther aan het Utrechts Conservatorium bij Jan Cober, waarna zij haar studie vervolgde aan het Sweelinck Conservatorium bij de solo-klarinettist van het Concertgebouworkest, George Pieterson. Zij sloot haar studie af met de hoogste onderscheiding en kon, door het winnen van een studiebeurs, in Berlijn verder studeren bij Karl Leister, solo-klarinettist van de Berliner Philharmoniker. Na als student eerst deel van het Nationaal Jeugd Harmonieorkest en later van het Nationaal Jeugdorkest te hebben uitgemaakt, speelde zij vervolgens in het Schleswig-Holstein Festivalorchester.

In 1994 werd Esther aangenomen in het Radio Kamerorkest, dat in 2005 door bezuinigingen werd omgevormd tot de Radio Kamer Filharmonie. Sinds de zomer van 2013 is ook dit orkest wegbezuinigd, maar Esther prijst zichzelf gelukkig dat zij nu deel uitmaakt van het Radio Filharmonisch Orkest. Naast het orkest maakt Esther ook deel uit van diverse kamermuziekensembles, omdat zij het samenspelen met “des amis” niet zou willen missen.

Wanneer Esther een opsomming maakt van personen die van haar de musicus hebben gemaakt die ze nu is, mag Frans Brüggen absoluut niet ontbreken. Gedurende 20 jaar heeft zij het geluk gehad met hem in het orkest te mogen werken en zijn interpretaties hebben op Esther een onuitwisbare indruk gemaakt.

Esther is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Houten.

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld
Copyright 2015 Muziek in de Meern | Made by PinK-FOX with WordPress and Banda