Robert Lis

Info

Robert Lis is geboren in Dabrowa Gornicza (Polen) in 1987. Reeds op 6-jarige leeftijd begon hij met viool spelen. Hij begon zijn muziekstudie in de muziekschool in Dabrowa Gornicza en behaalde vervolgens een tweede diploma in een vervolgopleiding van de muziekschool in Katowice. Op grond van zijn goede resultaten werd hij toegelaten tot de Henryk Wieniawski Secondary State School of Music in Poznan, de zogenaamde ‘talentenopleiding’ onder leiding van professor Baranowski.

In 2006 startte hij tegelijkertijd met studies op twee conservatoria, nl. het Conservatorium van Amsterdam bij prof. Ilya Grubert en het Music Conservatory in Poznan. In Poznan studeerde hij onder leiding van prof. Baranowski.  In Amsterdam heeft hij in 2010 zijn Bachelor graad behaald. Onlangs behaalde Robert cum laude zijn eerste master diploma in Poznan.

In de periode 2002 tot 2006 was Robert Lis is de trotse winnaar van een aantal Poolse en Internationale vioolconcoursen o.a. in Katowice, Zielona Gora en in Legnica.

Hij genoot de eer om zowel als solist als kamermusicus te mogen spelen in de grote concertzalen in veel landen zoals in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Frankrijk, Polen en andere Europese landen. Als orkestviolist heeft Robert Lis meegespeeld  in het Sinfonietta Polonia, Radio Kamer Filharmonie, Radio Filharmonisch Orkest en het Poznan Philharmonic Orchestra en ook in andere ensembles die verbonden zijn aan conservatoria.

Robert Lis heeft zowel als solist, kamermusicus en ook als orkestspeler verschillende  trainingen gevolgd en ervaring opgedaan in masterclasses met beroemde professoren en dirigenten zoals: Marcin Baranowski, Jadwiga Kaliszewska, Sven Arne Tepl, Nobuko Imai, Ilya Grubert, Silesian Quartet, Parkanyi Quartet, leden van het Alban Berg Quartet, Trio Comet, Otto Tausk, Cheung Chau, Marek Pijarowski en veel anderen.

Momenteel speelt Robert Lis in het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daar vervult hij de positie van assistent concertmeester. Tegelijkertijd speelt hij mee in het Lyrique Trio en het Moses Quartet. Sinds kort treedt hij ook op met de Pools-Canadese pianiste Justyna Maj met wie hij een duo vormt.

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld
Copyright 2015 Muziek in de Meern | Made by PinK-FOX with WordPress and Banda